Cel mai important supliment este multivitamina.

Multivitaminele sunt atât de frecvente în aceste zile încât nici măcar nu le veți gândi la ele ca la un supliment. Multivitaminele sunt definite în dicționar ca "un medicament destinat să suplimenteze dieta umană cu vitamine, minerale și alți nutrienți". Guvernul SUA împarte multivitaminele în "alimente", deoarece conține 3 sau mai multe vitamine sau minerale, dar nu conține ierburi, hormoni sau medicamente.

Multivitaminele pot veni în mai multe forme, cum ar fi tablete, capsule, pungi, pulberi, lichide și chiar injecții; Cu toate acestea, injecțiile pot fi prescrise numai de un medic. Există multe combinații diferite și doze de vitamine și minerale, multe dintre ele depășind doza zilnică recomandată de 100%. În funcție de necesitățile fizice, multe dintre vitaminele și mineralele suplimentare care nu pot fi digerate sunt îndepărtate inofensiv din organism. Există unele care nu vor depăși ADR, cum ar fi vitamina A, vitamina K, fier și multe oligoelemente, deoarece nu sunt ușor epuizate dacă nu suferă eforturi fizice extreme și pot deveni toxice dacă organismul persistă prea mult. Deoarece nevoile nutriționale ale organismului vor varia în funcție de nevoile dvs. fizice și de dietă, majoritatea multivitaminelor sunt dezvoltate pentru anumite grupuri de oameni, cum ar fi bărbații, femeile peste 50 de ani, prenatale, stresul și sportul.

Cele mai multe multivitamine vor include aceste elemente nutritive standard:

Vitamina a– Vitamina A joacă un rol în mai multe funcții ale corpului, cum ar fi viziunea, metabolismul osos, sănătatea pielii, funcția imună, activitatea antioxidantă și reproducerea. Se găsește în multe produse, dar aceste produse particulare conțin cantități mari; ficat, cartofi dulci, morcovi, broccoli, varză, unt, spanac și legume cu frunze. Deficitul de vitamina A poate duce la tulburări de vedere, în special în condiții de lumină scăzută (vedere la noapte), imunitate redusă și înroșirea pielii numită Keratosis pilaris. Prea multă vitamină A poate fi toxică, deci nu trebuie să luați mai mult de 5000 UI pe zi pentru bărbați și 4000 UI pe zi pentru femei.

Vitamina C– Vitamina C vă ajută să vă mențineți sistemul imunitar puternic și este un antioxidant puternic, vă ajută să reduceți riscul bolilor de inimă, joacă un rol important în producerea colagenului și ajută organismul să se recupereze mai repede de la antrenamentul dur. Vitamina C se găsește în multe fructe, legume și produse animale, cum ar fi laptele de vacă crud și ficatul. Deficitul de vitamina C este cunoscut pentru a cauza scorbut, pete pe ficat, senzație de depresie, pielea lor pare palidă și mai predispusă la boli pulmonare.

Vitamina D– Vitamina D ajută organismul să absoarbă calciul și fosforul și este esențial pentru funcția tiroidiană și creșterea osoasă. Vitamina D este produsă în mod natural de către organism atunci când este expusă la lumina soarelui, dar datorită efectelor negative ale razelor ultraviolete; Multe alimente, cum ar fi produsele lactate, untul, cerealele și pâinea, sunt acum îmbogățite cu vitamina D. Vitamina D se găsește și în peștii grași, ouă și ficat. Deficitul de vitamina D la copii poate provoca rahitism, o deformare osoasă crescută. La adulți, o deficiență poate determina subțierea osului (osteomalacia) și o scădere a densității osoase (osteoporoza). Deficitul de vitamina D este, de asemenea, asociat cu boli precum diabetul de tip 1, hipertensiunea arterială, cancerul și scleroza multiplă.

Vitamina E– Vitamina E este un alt antioxidant puternic și este important pentru un sistem imunitar sănătos. Vitamina E este importantă pentru sportivii cu antrenamente grele, deoarece sistemele lor imune pot fi uzate și pot deveni susceptibile la probleme de sănătate. Vitamina E poate fi găsită în alimente precum cerealele integrale, nuci, lapte, ouă, sparanghel, uleiuri vegetale și avocado. Nu au existat simptome cunoscute ale deficienței vitaminei E.

Vitamina K– Vitamina K joacă un rol-cheie în coagularea sângelui, schimbul de os și sistemul circulator. Vitamina K se găsește în principal în legume cu frunze verzi, dar și în avocado și kiwi. La adulți, de obicei, nu există simptome de deficiență; cu toate acestea, adulții care suferă de leziuni hepatice, fibroza chistică, care au suferit recent intervenții chirurgicale abdominale, bulimie și unele medicamente pot inhiba absorbția vitaminei K. Simptomele deficienței includ anemie, vânătăi și sângerări nazale. Vitamina K trebuie depozitată în dulap, deoarece își pierde forța la soare.

Vitamine din grupa B– Există 8 vitamine distincte care cad sub umbrela vitaminelor B și sunt discutate în detaliu în articolul meu anterior "Vitaminele B joacă un rol important în metabolism". Vitaminele B joacă un rol-cheie în creșterea vitezei metabolice, menținerea sănătății pielii și a tonusului muscular, îmbunătățirea funcțiilor sistemului imunitar și nervos și stimularea creșterii celulare. Vitaminele B se găsesc într-o varietate de alimente, cum ar fi produsele de origine animală, legume, drojdii, pești, semințe și cereale integrale. Deficitul de vitamina B poate determina o varietate de simptome, cum ar fi pierderea în greutate, slăbiciunea membrelor, depresia, senzația la lumina soarelui, diareea, insomnia, acneea, retenția de apă și hipertensiunea arterială.

calciu– Acesta este cel mai obișnuit mineral din corpul uman, 99% din acesta se găsește în oase și dinți. Calciul joacă un rol în multe funcții biologice, cum ar fi contracția musculară și ca neurotransmițător între celule, dar cerința calciului pentru faimă este rolul său în dezvoltarea osului și menținerea densității osoase. Calciul poate fi găsit în multe alimente, cum ar fi produsele lactate, nuci, semințe de susan, linte și ouă. Simptomele deficitului de calciu sunt osteoporoza și osteomalacia, subțierea osului.

potasiu– Potasiul este un mineral care poate reduce hipertensiunea arterială, bolile de inimă și accidentul vascular cerebral. Potasiul joacă, de asemenea, un rol în neurotransmiterea, contracția musculară și funcția inimii. Cele mai multe fructe, legume și carne conțin cantități mici de potasiu, dar sucul de portocale, bananele, kiwi, cartofii, roșiile, broccoli, soia, orezul brun și usturoiul sunt bogate în potasiu. Deficitul de potasiu este rar, dar, în cazuri grave, vărsăturile și diareea pot duce la simptome precum slăbiciunea musculară și crizele convulsive.

zinc– Zincul este un element important de metal care ajută în multe funcții ale corpului. Promovează răspunsul imun, funcția creierului și joacă un rol în sănătatea glandei prostatei și creșterea organelor de reproducere. Zincul joacă un rol important în metabolismul celular, deoarece mai mult de 100 de enzime se bazează pe faptul că zincul este un catalizator pentru multe reacții chimice. Zincul ajută de asemenea ADN-ul să spună celulelor ce să facă, cum ar fi secreția de hormoni și impulsurile nervoase; care este importantă pentru creșterea și prevenirea bolilor. Zincul se găsește în carne roșie în concentrații ridicate, dar și în boabe întregi, fasole, migdale și semințe diferite. Deficitul de zinc poate determina creșterea deprimată, diareea, impotența și sistemul imunitar slăbit.

magneziu– Magneziul este un alt element metalic care este necesar pentru toate celulele dintr-un organism viu. Peste 300 de enzime necesită magneziu să fie un catalizator în diverse reacții chimice, inclusiv sinteza ATP la energie. Magneziu, de asemenea, promovează absorbția de calciu în organism. Magneziul se găsește în condimente, fulgi de nucă, cafea, cacao, ceai și legume verzi cu frunze. Țările moderne au redus din greșeală cantitatea de magneziu consumată datorită procesului de rafinare a produselor alimentare și a îngrășămintelor moderne; care nu conțin magneziu. Deficitul de magneziu nu este, de obicei, manifestat prin simptome, totuși, deficiențele sunt asociate cu dezvoltarea anumitor boli, cum ar fi astmul, osteoporoza și ADHD.

crom– Cromul este un alt element necesar pentru ca organismul să producă insulină. Insulina este un hormon care reglează nivelul zahărului din sânge. Cromul ajută la transportul zahărului din sânge din sânge către celule și este esențial în procesul de transformare a grăsimilor, a carbohidraților și a proteinelor în energie. Bune surse de crom sunt drojdia de bere, carne, cereale integrale, nuci și gătit cu ustensile din oțel inoxidabil. Simptomele de deficit de crom sunt rare; totuși, în cazuri grave, poate duce la pierderea în greutate, la confuzie și la rezistența la insulină.

mangan– Manganul este un alt element metalic care asigură oase sănătoase, metabolism în oase și ajută organismul să absoarbă calciul. Este, de asemenea, implicat în reglarea insulinei, formarea țesutului conjunctiv, reglarea glandei tiroide, formarea colagenului, metabolismul grăsimilor și carbohidraților și este un puternic antioxidant. Manganul poate fi găsit în multe alimente, cum ar fi carne, nuci, usturoi, legume verzi, orez brun și zmeură. Deficiențele de mangan sunt rare, dar pot apărea. Simptomele includ malformații ale oaselor, hipertensiune arterială, colesterol ridicat și contracție musculară.

fier– Fierul este un alt element metalic care este esențial pentru viață. Fierul este esențial pentru proteinele care sunt implicate în transportul de oxigen și care reglează creșterea celulelor și metabolismul. Fierul se găsește în carne, în cereale, îmbogățit cu fier și gătit în fier. Lipsa de fier duce la lipsa de oxigen în celule și, prin urmare, la oboseală, somn neliniștit, lipsă de concentrare și imunitate redusă. Dimpotrivă, prea mult fier în organism este foarte toxic și, prin urmare, multe vitamine sunt conținute în sticlă "cu fier" sau "fără fier". Consumul zilnic recomandat de fier pentru bărbați este de 10 mg, iar pentru femei – 15 mg pe zi, dar pentru sportivi poate ajunge la 25 mg pe zi.

seleniu– Seleniul este un alt element metalic care este necesar pentru a activa glutathion peroxidases, un puternic antioxidant. Seleniul este, de asemenea, necesar pentru buna funcționare a glandei tiroide. Seleniul poate fi găsit în multe alimente, cum ar fi nuci, pește, carne, ouă de crabi și homari. Nu există simptome de deficiență de seleniu, dar, atunci când se adaugă, are un efect pozitiv asupra infertilității masculine, a celulelor canceroase și a tuberculozei.

Care este dieta ta si care sunt nevoile tale fizice? Majoritatea americanilor nu aderă la o dietă echilibrată pentru a le furniza toate substanțele nutritive pentru a lupta împotriva bolilor, pentru a menține oasele sănătoase, pentru a proteja pielea, sănătatea cardiovasculară, a da energie și, în general, pentru a menține sănătatea. Valoarea corespunzătoare a fiecărui nutrient depinde de nevoile dvs. fizice. Alegerea multivitaminei potrivite poate fi dificilă, dar aici sunt câteva lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați un multivitamin.

sportivi– Veți avea nevoie de un multivitamin cu un conținut total mai mare, deoarece multe dintre ele sunt epuizate sau scoase din organism în timpul transpirației sau urinării. Aceste vitamine sunt în special susceptibile la epuizare, vitaminele B pentru energie, potasiul pentru reglarea musculară, fierul pentru transportul adecvat al oxigenului și creșterea musculară, vitamina C pentru reglarea adecvată a sistemului imunitar și calciul pentru oasele puternice. Dacă calciul din corpul dvs. este epuizat, corpul îl va "fura" de pe oase și poate duce la boli scheletice viitoare. Multe vitamine vor conține aminoacizi pentru construirea și recuperarea mușchilor, precum și niveluri ridicate de antioxidanți pentru eliminare radicalii liberi a produs antrenament intens.

Adulți peste 50 de ani– Este posibil să fie nevoie să luați un multivitamin cu un conținut ridicat de calciu și vitamina D pentru sănătatea osoasă și prevenirea osteoporozei. B vitaminele sunt importante pentru energia și absorbția adecvată a nutrienților din alimente, iar cu vârsta corpul nostru este mai puțin capabil să le absoarbă. CoQ10 pentru sănătatea inimii și energia, iar cu vârsta, nivelul de producție este în scădere. Vitamina K pentru sănătatea osoasă și proprietățile sale antioxidante au demonstrat că inhibă dezvoltarea bolii Alzheimer. Lycopenul reduce riscul bolilor cardiovasculare, diabetului și are un efect pozitiv asupra sănătății prostatei.

prenatale– va avea o concentrație mai mare de B9 (acid folic) pentru formarea corectă a creierului, a coloanei vertebrale și a craniului în fetuși, a calciului pentru formarea corectă a osului și fierului pentru dezvoltarea corectă a celulelor roșii din sânge. Acesta va avea, de asemenea, un nivel redus de vitamina A, deoarece poate provoca defecte de sănătate în embrion.

femei– Este necesar să aveți multe vitamine cu un conținut ridicat de calciu pentru oasele puternice, deoarece femeile, de obicei, nu se obțin suficient din dieta lor. Vitamina B9 (acid folic) pentru sănătatea generală, prevenirea bolilor genetice și, de asemenea, poate preveni cancerul și bolile de inimă. Femeile au, de asemenea, nevoie de mai multe fier, deoarece femeile nu mănâncă multă carne și pierd o mulțime de fier în fiecare lună în timpul menstruației.

bărbați– Bor este necesar pentru sănătatea prostatei, calciul pentru sănătatea osoasă, cromul pentru reglarea nivelului zahărului din sânge, acidul folic pentru reglarea fluxului sanguin și reducerea riscului de boală Alzheimer, glucozamină pentru sănătatea articulațiilor și omega pentru scăderea tensiunii arteriale și a sănătății inimii.

Reducerea stresului– Vor fi încărcate cu vitamine B deoarece produc hormoni anti-stres și vitamina C pentru a preveni bolile asociate stresului

concluzie Multe multivitamine trebuie luate dimineața cu mese, deoarece unele substanțe nutritive pot provoca un stomac deranjat. Multivitaminele sunt destul de ieftine dacă nu conțin o cantitate mare de substanțe nutritive scumpe, cum ar fi biotina (4000 de dolari pe lire activă!) Sau conțin alți nutrienți specifici unei anumite stări, cum ar fi culturismul. Multivitaminele merită prețul lor, iar acesta este cel mai important supliment pe care îl puteți lua pentru a rămâne sănătos. Gândiți-vă la multivitamine ca o asigurare pentru corpul dumneavoastră. Este posibil să nu simțiți prea mult diferența imediat, dar în timp, când sunteți sănătoși, veți fi bucuroși să îi acceptați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *