Deficitul de vitamina B în limba dvs.

Nimeni nu primește nici o vitamină B fără toate acestea! Acest lucru se datorează faptului că vitaminele B sunt conținute împreună în produsele alimentare ca parte a unui complex. Acest lucru este valabil pentru toate vitaminele și mineralele. Ei lucrează împreună

Există, totuși, cât mai multe grade și variații ale deficienței de vitamină B, așa cum există în diferite persoane. Anterior, se credea că avitaminoza este cauzată de o deficiență a vitaminei B1 (tiamină) și a pellagra din cauza lipsei de vitamina B, niacina (B3).

Cu toate acestea, când voluntarii au rămas într-o dietă fără vitamina B1 (tiamină) sau niacin (vitamina B3), nu s-au produs nici beriberi, nici pellagra. Aceste boli sunt de fapt rezultatul unei deficiențe multiple a tuturor vitaminelor B. Lipsa vitaminei B1 sau a niacinei devine din ce în ce mai vizibilă.

Chiar și schizofrenia este cauzată de o deficiență a vitaminei B3 (niacin), dar nu va fi singura deficiență a vitaminei B – doar cea principală. Chiar și lista continuă și continuă.

Limba ta

Vestea bună este că poți să afli cât de adecvat este consumul de vitamine B, dacă te uiți la limba ta. Ar trebui să fie de dimensiuni moderate, chiar roz și netede în jurul marginilor, fără o acoperire și adâncituri, arătând unde se sprijină pe dinți. Mugurii de gust trebuie să fie uniform mici și să acopere întreaga suprafață și muchii.

Dacă găsiți un copil sănătos, puteți vedea cum ar trebui să arate un limbaj normal.

Indicatii pentru deficienta de vitamina B.

Multe modificări apar în limba dvs. atunci când nu aveți suficiente vitamine din grupa B. Prima schimbare, aparent, este o creștere a rinichilor pe partea frontală și pe laturile limbii. Mai târziu, aceste muguri devin mici sau chiar dispar, făcând vârful și părțile netede, în timp ce rinichii cresc în continuare. Aceste muguri au un aspect plat, cum ar fi butoane de ciuperci.

Deoarece deficiența acestor vitamine devine mai severă, cheagurile de receptorii de gust se îmbină și se dezvoltă împreună, separând alte cheaguri unul de celălalt și astfel formând caneluri sau crăpături. Primul canal formează de obicei centrul limbii.

Limba limbii

În cazul deficienței acute a vitaminei B, limbajul tău poate fi tăiat prin caneluri și crăpături care arată ca o hartă de relief a Marelui Canion și a teritoriului adiacent sau o friptură din flanc, care trece prin mașina de înmuiere.

Atunci când deficiențele sunt și mai grave, gusturile tale literalmente dispar. În primul rând, vârful și muchiile sunt netede și strălucitoare; apoi rinichii dispar treptat din față în spate. Această condiție extremă este cea mai frecventă la vârstnici, a căror dietă a fost inadecvată de ani de zile; se plâng că produsele lor au un gust slab. În unele cazuri, astfel de limbi sunt foarte dureroase. În alte cazuri, persoanele cu limbi extrem de anormale sunt surprinse să afle că sunt diferite de cele normale.

Carne de vită

Dimensiunea limbii dvs. indică, de asemenea, lipsa acestor vitamine. Poate fi mare, carne și plină de apă (umflată). Adesea, o astfel de limbă arată scoici în jurul marginilor, unde se odihnea pe dinți. Limbajul de carne de vită este numit așa pentru că are aspectul de carne de vită și este, de obicei, intens roșu închis. Pe de altă parte, poate deveni prea mic sau atrofiat.

Limba purpurie

Alte limbi pot avea o nuanță magenta sau magenta, iar altele pot fi roșii. Adesea limba prezintă o combinație de culori, probabil cu un vârf roșu și un centru purpuriu. Culoarea și textura variază în funcție de deficiența vitaminei B cea mai vizibilă.

De exemplu, limba purpurie (cea mai frecventă culoare) indică faptul că deficitul de vitamina B2 predomină de deficiența altor vitamine din grupa B. Se crede că limba carnei indică faptul că acidul pantotenic (vitamina B5) este deosebit de deficient. Atunci când deficitul de vitamina B12 și acidul folic este cel mai vizibil, limba devine roșu de căpșuni și netedă la vârf și pe lateral; este adesea strălucitoare și nu este acoperită.

Flacăra roșie a limbii

În cazul în care dezavantajul este în principal vitamina B, niacina (vitamina B3), limba dumneavoastră poate fi roșu aprins la vârf și poate părea fie prea mică sau prea mare și acoperită cu un astfel de strat încât să nu aibă murdărie. Acoperirea grea cauzată de creșterea bacteriilor nedorite; acest lucru indică, de obicei, putregai intense în intestine. Deoarece bacteriile valoroase din intestin produc vitamine B, o astfel de acoperire nu apare niciodata daca cresterea bacteriilor este normala.

Acid gastric și digestie

Studiile arată că 60-100% dintre persoanele cu schimbări serioase de limbă nu pot produce suficient acid clorhidric în stomacuri. Acest lucru duce la utilizarea de antiacide – cel mai rău lucru pe care îl puteți face, deoarece problema este de fapt cauzată de prea puțin acid.

Producția de enzime digestive este mult mai scăzută decât în ​​mod normal. În astfel de cazuri, digestia este atât de deranjată încât, dacă nu luați temporar comprimate de acid clorhidric și enzime digestive, pot să apară o mulțime de gaze, flatulență, tulburări digestive și disconfort.

De fapt, dacă digestia dvs. este atât de gravă încât aveți gaz intestinal după adăugarea alimentelor bogate în vitaminele B la dieta dvs., puteți fi sigur că aveți o deficiență în aceste vitamine. Cel mai bine este să continuați și să luați enzime până când deficitul este eliminat. Cel mai rău lucru este să oprești, pentru că atunci rămâne problema deficiențelor.

apă

Cele mai multe vitamine B se dizolvă în apă și din acest motiv nu pot fi stocate în organism. Cu toate acestea, la fel cum un burete poate fi ușor umed sau umed, celulele pot conține puțin sau multă vitamină B, în funcție de cantitatea oferită. Pentru a mentine sanatatea perfecta, furnizarea de vitamine B ar trebui sa fie suficienta pentru ca fiecare celula sa foloseasca tot ce poate profita. Orice vitamine B care nu sunt necesare sunt excretate în urină.

Vitaminele B lucrează împreună

Se pare că toate vitaminele B lucrează împreună. Această colaborare se numește efectul sinergie al vitaminelor din grupa B. Luând una sau mai multe vitamine din grupul B crește nevoia altora care nu sunt furnizate, poate pentru că numai o vitamină din grupa B poate crește activitatea fiecărei celule din organism. Grupul ca întreg poate fi obținut numai din produse cum ar fi ficatul, drojdia și germenii de grâu. (Rețineți că, datorită conținutului ridicat de fosfor – și a unui mineral important – în drojdia de bere, este important să se echilibreze cu calciul.)

Discutarea dezavantajelor vitaminelor B în mod individual este la fel de nerealistă ca și credința oamenilor de pe Marte. Astfel de defecte există doar în laboratorul experimental. O deficiență a unuia, cu toate acestea, predomină adesea față de celelalte. Dacă primele simptome ale deficienței sunt recunoscute, ele pot servi ca un avertisment că, dacă dieta dvs. nu se îmbunătățește, vă puteți aștepta la abateri mari de la sănătatea dumneavoastră.

(*beriberi Aceasta este o boală a sistemului nervos cauzată de faptul că o persoană nu primește o cantitate suficientă de tiamină (vitamina B1) în dietă. Tiamina este necesară pentru defalcarea alimentelor, cum ar fi glucoza. Se găsește, de asemenea, pe membranele neuronale. Simptomele beriberi includ letargie severă și oboseală. Beriberi poate provoca, de asemenea, probleme care afectează sistemul cardiovascular, sistemul nervos, mușchii și tractul gastro-intestinal. Acest lucru se întâlnește adesea în cazul persoanelor cu o istorie de consum de alcool prea mult sau a celor care nu mănâncă alimente sănătoase. Există două tipuri de beriberi, umede și uscate. Deficiența vitaminei umede afectează în principal sistemul cardiovascular. Beriberi uscat afectează sistemul nervos

**pelagră Această boală este cauzată de lipsa de vitamina Niacin (vitamina B3). Simptomele includ dureri abdominale, diaree, demență și ulcerații la nivelul gurii … Pellagraul primar este cauzat de o dietă care nu conține suficient niacin și triptofan.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *