Vitamine care vă ajută să pierdeți în greutate

Știați că organismul uman necesită 13 vitamine pentru a funcționa corect?

Știați că toate cele 13 vitamine esențiale sunt conținute în alimente întregi?

Potrivit Ghidului American pentru Nutriție din 2005 pentru americani, "nutrienții ar trebui să fie satisfăcuți în principal de consumul de alimente. Alimentele oferă o gamă largă de substanțe nutritive și alți compuși care pot avea efecte benefice asupra sănătății. Suplimentele dietetice, deși recomandate în unele cazuri, nu pot înlocui o dietă sănătoasă. "Din punct de vedere laic, acest lucru înseamnă că, prin creșterea aportului de alimente sănătoase, bogate în nutrienți, vă sunt garantate să piardă în greutate și să vă intensifice metabolismul.

Vitamine din grupa B

Dintre cele 13 vitamine esențiale, vitaminele B sunt cele mai des asociate cu scăderea în greutate. Pentru a intelege mai bine aceasta relatie, sa discutam despre familia B, care contine in total 8 vitamine B1 (tiamina), B2 (riboflavina), niacinul, B6 (piridoxina), acidul folic, B12 (cobalamina), biotina si pantotena. B vitaminele îndeplinesc diferite funcții și îndeplinesc multe funcții, inclusiv crearea de noi celule sanguine, creșterea energiei și reglarea metabolismului.

În ceea ce privește metabolismul, vitaminele B sunt deosebit de importante, astfel încât multe clinici de slăbire oferă injecții B12 pentru pacienții cu pierdere în greutate pentru a le ajuta să progreseze în timpul perioadei de pierdere în greutate. Pentru cele mai bune rezultate, vitaminele B trebuie consumate împreună. Dezvoltarea unei diete care conține alimente bogate în vitamine B, cum ar fi produsele lactate, gălbenușurile de ou, carnea, peștele, legumele cu frunze și legumele, va crește fără îndoială șansele de accelerare a metabolismului.

Vitamina C

În combinație cu vitamina E, vitamina C ajută la procesul antioxidant și ajută la evitarea oxidării nocive a celulelor. Vitamina C contribuie, de asemenea, la absorbția de vitamine și minerale suplimentare, inclusiv calciu, fier și folicacin. Vitamina C a fost de asemenea asociată ca fiind corelată cu hormoni sănătoși, oase, vase de sânge, colagen și dinți. În plus față de beneficiile nutriționale, vitamina C este, de asemenea, necesară pentru a vă îmbunătăți sistemul imunitar, ceea ce este absolut necesar pentru scăderea în greutate. Pentru cele mai bune rezultate, vă recomandăm să includeți în alimentația dvs. următoarele alimente îmbogățite cu vitamina C: legume verde închis și broccoli, ardei roșu și verde, fructe citrice cum ar fi portocalele și grapefruitul și roșiile.

Vitamina D

Datorită studiilor recente, vitamina D a fost identificată ca un factor care contribuie la un succes mai mare în scăderea în greutate. Rețineți că vitamina D nu este soluția pentru toate problemele legate de pierderea în greutate, dar poate schimba și îmbunătăți anumite lucruri. În special, pentru persoanele cu insuficiență de vitamina D care participă la un program de scădere în greutate, adăugarea acestei vitamine poate contribui la crearea unui echilibru și la creșterea succesului în scăderea în greutate. Acest lucru, desigur, va avea loc în conformitate cu alte metode convenționale de pierdere în greutate, cum ar fi exercițiul fizic și consumul de alimente sănătoase.

Ca și vitamina C, vitamina D ajută, de asemenea, să absoarbă calciul, care este esențial pentru prevenirea osteoporozei și menținerea densității osoase solide. În cele mai naturale surse, vitamina D poate fi creată în 10-20 de minute de lumina directă a soarelui mai multe (de trei ori) pe săptămână. Dacă acesta este sezonul de iarnă sau nu sunteți un mare fan al soarelui, puteți obține o cantitate decentă de alimente cum ar fi cerealele, pâinea, laptele, iaurtul, uleiul de pește, somnul, tonul, heringul și somonul.

Vitamina E

Ca și vitaminele B și vitamina C, vitamina E a fost de asemenea identificată ca un antioxidant puternic și o rată metabolică eficientă. În plus, vitamina E stimulează, de asemenea, sistemul imunitar și a fost asociată cu prevenirea bolilor de inimă și în unele cazuri de cancer. Pielea sănătoasă este un alt avantaj al vitaminei E. Vitamina E va contribui la îmbunătățirea elasticității pielii, ceea ce este un lucru bun pentru cei care doresc să aibă o tunsoare de câțiva centimetri. Cea mai bună opțiune pentru obținerea celor mai bune rezultate este determinarea vitaminei E conținută în grăsimi nesaturate, inclusiv legume cu frunze verzi, cum ar fi salata verde sau broccoli, ulei vegetal, cereale integrale, avocado, ulei de germeni de grâu, semințe și fructe cu coajă lemnoasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *