Vitamine și minerale care stimulează și stimulează creșterea părului la bărbați și femei

Nutriția este importantă nu numai pentru sănătatea generală, ci și pentru sănătatea părului. În timp ce corpul nostru are nevoie de o varietate de vitamine și minerale pentru a susține anumite funcții, există anumite care vor promova părul sănătos.

Verificați toate etichetele nutriționale înainte de a lua orice suplimente pentru a determina aportul zilnic. Credeți sau nu, este posibilă o supradoză de vitamine și minerale și luarea prea multor medicamente poate duce la pierderea părului sau la alte probleme de sănătate.

Vitamina A este un antioxidant care ajută la menținerea uleiurilor naturale în scalp. Se poate găsi în lapte, ouă, brânză, carne, spanac, broccoli și varză.

Calciu – ajuta la cresterea parului. Se găsește în produse lactate, nuci și fasole.

Vitamina C este unul dintre cei mai puternici antioxidanți ai naturii. Menține părul și pielea sănătoasă. Pot fi găsite în fructe, cartofi și legume verzi.

Cromul – ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, care afectează pierderea părului. Se găsește în painea de vită și de cereale integrale.

Vitamina E este un antioxidant care îmbunătățește circulația sângelui în scalp. Se găsește în uleiuri vegetale, nuci, fasole și legume verzi.

Cupru – întărește părul și previne pierderea acestuia. Poate fi găsită în scoici, legume verzi, ouă, fasole și pui.

Biotină – produce keratina, care formează părul, pielea și unghiile. Se poate găsi în ouă, cereale integrale, orez și lapte.

Iod – previne pierderea părului și părul uscat. Se poate găsi în pește, alge, usturoi și sare iodată.

Inositol – contribuie la sănătatea foliculilor. Poate fi găsit în fructe întregi și citrice.

Fier – previne pierderea părului și anemia. Se găsește în ouă, pește, carne de pui, cereale integrale, legume verzi și fructe uscate.

Vitamina B3 (Niacin) – îmbunătățește circulația sângelui în scalp. Poate fi găsit în pește, pui, curcan și alte tipuri de carne.

Magneziu – ajuta la cresterea parului prin lucrul cu calciu. Se găsește în leguminoase, legume verzi, nuci și pești.

Vitamina B5 (acid pantotenic) – previne pierderea parului. Poate fi găsit în orez, ouă și anumite tipuri de carne.

Mangan – îmbunătățește creșterea părului. Se găsește în boabe întregi, ouă, nuci, fasole, pește și pui.

Vitamina B6 – Previne pierderea parului. Poate fi găsită în îngrășământ integral, legume, ouă și anumite tipuri de carne.

Potasiu – îmbunătățește circulația sângelui și promovează creșterea părului. Pot fi găsite în banane, germeni maro, usturoi, nuci, fructe uscate, stafide și iaurt.

Vitamina B12 – Previne pierderea parului. Se găsește în ouă, pește, pui și lapte.

Seleniul – contribuie la sănătatea scalpului. Poate fi găsit în pește, integral, anumite tipuri de carne și broccoli.

Silica – Crează păr mai puternic. Pot fi găsite în fructe de mare, orez și legume verzi.

Sulf – Creează părul puternic. Se găsește în usturoi, ouă, ceapă, lapte, brânză și pește.

Zinc – previne parul uscat și pielea grasă, care lucrează cu vitamina A. Se poate găsi în ciuperci, spanac, cereale integrale și carne roșie.

Prin crearea unei diete naturale care conține vitaminele și mineralele de mai sus, puteți preveni căderea părului și chiar puteți stimula creșterea părului. Este, de asemenea, util să luați o vitamină zilnică care să furnizeze ingredientele de mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *